Filter Esports Prime icon
AFK-gevallen in Valorant 'meer dan gehalveerd' in het afgelopen jaar

AFK-gevallen in Valorant 'meer dan gehalveerd' in het afgelopen jaar

17 December 2021
Geschreven door StephenThePens

Riot Games meldt trots dat het aantal AFK-gevallen in Valorant drastisch is gedaald dit jaar. De ontwikkelaar stelt dat het aantal met meer dan de helft omlaag is gegaan.

In 2020 bleef het aantal mensen dat AFK ging tijdens een game ongeveer gelijk. Toen implementeerde Riot Games een beter detectiesysteem voor spelers die het spel zomaar vroegtijdig verlaten en werden er ook strengere straffen uitgedeeld voor dit gedrag. Het aantal spelers dat AFK ging daalde waarschijnlijk door deze maatregelen aanzienlijk.

Veel voorkomend probleem

Volgens Riot Games ben je AFK wanneer je een game vroegtijdig verlaat óf niet actief deelneemt. Ook stelt de ontwikkelaar dat 'alle competitieve team-based multiplayer games met dit probleem kampen'. Om het probleem in Valorant aan te pakken heeft Riot Games dus een manier gevonden om deze spelers op te sporen en te straffen. 

Zo konden ook spelers die expres een beetje bleven bewegen, zodat ze niet door het spel een disconnect kregen, opgespoord en aangepakt worden. "We kunnen niet in detail treden over de manieren van opsporen," zegt Riot Games. "Want dat zou het makkelijker maken om het systeem te foppen." In 2022 streeft Riot Games naar nóg een beter systeem om het aantal AFK-gevallen nog verder te verminderen.

Er zijn voorlopig geen wedstrijden